Clicky Web Analytics

30 юли, 2007

Американец оцеля след два удара от мълния

Жител на американския щат Пенсилвания е останал жив, след като е бил ударен за втори път в живота си от мълния, съобщи Асошиейтед прес.

Случката станала в петък, 27 юли, докато 68-годишният Дон Фрик се разхождал. Времето изведнъж се развалило, появили се мрачни облаци и се извила силна буря с гръмотевици.

Мълнията паднала в непосредствена близост до Фрик, след което той и намиращите се около него още четирима души загубили съзнание.

„Когато се съвзех и осъзнах, че съм жив, разбрах колко много ми е провървяло“, коментира късметлията.

Никой не е пострадал сериозно при инцидента. Фрик разказа, че преди 27 години вече е бил удрян от мълния. Тогава лявата част на тялото му била парализирана за няколко седмици.

*
Източник: Dnes.bg

29 юли, 2007

Парна експлозия разбива бизнеса на стоматолог


Зъболекар, който се занимава с естетическo зъболечение съди компанията за комунални услуги Consolidated Edison за $25 млн., тъй като не е способен да използва офиса си след експлозията на тръбопровод в Манхатан миналата седмица.

Брус Хейбър, на 55 г., твърди, че няма достъп до офиса си от миналата сряда, когато 83 годишен подземен парен тръбопровод избухнал в час пик, предизвиквайки гейзер от отломки, пара, азбест и вода на десетки метри във въздуха.

„Беше емоционален кошмар. Беше професионално опустошение”, казал зъболекарят на пресконференция, като допълнил, че той и неговият екип са били принудени да бягат 25 стъпала надолу мислейки, че е избухнала бомба и сградата може да се срути.

Това е вторият иск в Градския съд на Ню Йорк срещу компанията, след като жена – очевидец на случилото се, чиято сестра загинала по време на атаките от 11 септември 2001, предявила иска за непредумишлена вреда от страна на компанията, предизвикала емоционален срив.

Хейбър, който специализира в естетическа стоматология твърди, че няма идея колко клиенти е загубил заради експлозията. Негови пациенти са били важни клечки, супермодели, спортни и медийни звезди.

27 юли, 2007

Среден пръст тегли 4 коли

Китаец се надява да влезе в Рекордите на Гинес, след като успя да изтегли четири коли, вързани една за друга, с един-единствен пръст, съобщи агенция Ананова, цитирана от Dnes.bg.

56-годишният Жи Фенгшан от град Харбин демонстрирал таланта си на градския площад. Рекордьорът вкарал средния си пръст в метален пръстен, закачен за въже, с което са вързани четири коли и успял да ги изтегли.

По собствените му думи той тренирал за тази крали-марковска постъпка от 44 години.

„Когато бях на 12, чух една история за дървосекач, който можел да вдигне 120 кг трупи с един пръст. Исках и аз да мога така“, споделил китаецът.
Всеки ден използвах средния си пръст, за да пренасям разни неща с него, и постепенно увеличавах тежестта“, обяснил как е постигнал върховата си форма рекордьорът.

Очевидно Китай е страната на особено талантливите хора, след като половината от шантавите новини идват от там...

26 юли, 2007

Прислужница сервира урина - съдят я

Индонезийска домашна прислужница била тикната в затвор в Хонг Конг за шест дни, след като сервирала на работодателя си чаша с урина, вместо вода. 29-годишната дама се признала за виновна по обвинението в "опит за нараняване чрез предоставяне на отрова или друго разрушително или вредно вещество", но настоявала, че е използвала урината за третиране на кожата и появата й в чашата на работодателя била непредумишлена грешка.

Шефът й, който се казва Жето Чинг-Хан поискал чаша вода, но преди да я изпие, помирисал течността и когато разбрал какво има в чашата, в яростта си накарал прислужницата да пие от съдържанието - което тя направила. Жето обаче запазил урината и я дал за изследвания в лаборатория.

Защитата на обвиняемата заявила, че мъжът не е изпил съдържанието на чашата и веществото не е било отровно, за да смекчи вината на дамата. "Единственият контакт на потърпевшия с т.нар. отровна смес е бил под формата на помирисването й", заявил адвокатът на прислужницата пред съда.

Съдията, разглеждащ делото, не открил никакви доказателства за това, че дамата е пострадала сериозно след консумация на въпросната течност и я наказал с шест дни затвор, тъй като съдът трябвало "да отправи послание до обществото".

Прислужници от Филипините, Индонезия и Шри Ланка често са субекти по съдебни дела в по-богатите Хонг-Конг и Сингапур, но обикновено като жертви на изнасилване или други принуди от страна на техните работодатели.

25 юли, 2007

Принцеса общува с коне, вижда ангели


Понякога става напълно ясно, че аристократите, от нямане какво да правят, си измислят всевъзможни начини за забавление. А някои от тях по традиция са привлечени от окултното във всичките му форми.

Норвежката принцеса Марта-Луиза се обяви за ясновидка и заяви, че иска да помогне на всички хора да се научат да говорят с ангелите, се казва в нейно изявление.

В комюникето, което е публикувано на сайта на нейния Център за алтернативно образование, се казва още, че тя е започнала да си общува с небесните сили, докато е била ученичка, пише БГНЕС, като се позовава на Ройтерс.

“За пръв път влязох в контакт с ангелите, докато се занимавах с коне. Едва по-късно осъзнах ценността на този невероятен подарък и бих желала да го споделя с останалите хора", пише Мерта-Луиза. Тя също така предлага да научи всички желаещи “да сътворяват чудеса с помощта на ангелите и своите собствени сили”.

23 юли, 2007

Най-високата тоалетна в Европа



Най-високо разположената тоалетна в Европа вече се намира на покрития с вечен сняг френски връх Монблан (Mont Blanc - 4808 м).


Този стратегически ход от страна на местните власти е бил крайно наложителен, тъй като върхът се посещава от над 30,000 гости-планинари всяка година, които особено през лятото цапат безогледно наоколо с жълти и кафяви петна, пряк резултат от естествените им нужди.


Двете тоалетни са построени на надморска височина от 4260 метра в подножието на върха. Жан-Марк Пейле, представител на местната управа твърди, че ще всекидневно ще се използва хеликоптер, който да извозва натрупания естествен материал. Пейле обаче не уточнява къде ще се изхвърлят екскрементите и дали ще се използват за наторяване.


*
Източник: Ананова

20 юли, 2007

Ръкопляскане като хеликоптер


Всеки концерт мечтае за него - китаецът с ръце, които пляскат със силата на хеликоптер! Това е Жанг Куан, 70 годишен гражданин на Чонгкинг, чиято необичайна дарба може да му донесе солидна глоба, ако я използва твърде често, съобщава Ананова.
Представители на местната версия на "Гражданска защита" направили измервания на силата на звука, издаван от Жанг при ръкопляскане. Те едва ли са очаквали нивото му да достигне невероятните 107 децибела - само с три по-малко от шума, предизвикван от перките на хеликоптер.
Самият г-н Куан твърди, че докато ръкопляска собствените му уши се чувстват доста некомфортно, затова обикновено избягва да изпада в бурен ентусиазъм. Китаецът е предупреден, че може да бъде арестуван от властите за прекалено вдигане на шум, ако използва ръцете си на неподходящи места.

18 юли, 2007

Нагъл крадец отмъкна една кола два пъти за ден



Престъпник от малайзийския щат Пинанг два пъти за денонощие открадна един и същи автомобил на стойност 300 хиляди долара, при това единия път от полицейския участък.

Автомобилът Porsche 911 Targa бил откраднат първо от автосалон. Крадецът, представил се за купувач, поискал от продавачите да му донесат ключовете на автомобила, за да чуе рева на двигателя. Сядайки в колата обаче, престъпникът изхвърчал от автосалона направо през витрината и се опитал да избяга и да се скрие, но само след два километра каране му се наложило да изостави автомобила, защото свършил бензинът. Ключовете от колата обаче взел със себе си. Само след няколко часа упоритият крадец отново задигнал същата кола, която била закарана на паркинга в полицейския участък.


„Предварителното разследване доказа, че заподозреният е проникнал на територията на полицейското управление, прерязвайки телената ограда на задния му двор. Носел със себе си туба с бензин и ключовете от автомобила“, казва един от дежурните полицаи. Полицията вдигнала тревога и затворила всички близки пътища. В преследването на престъпника се включили повече от десет патрулки.


Полицаите намерили колата, зарязана на десетина километра от участъка. Блюстителите на реда предполагат, че крадецът се е уплашил, като разбрал, че всички пътища са затворени. Полицаите са снели пръстовите му отпечатъци от колата и вече са разпространили фоторобот на заподозрения.

17 юли, 2007

Затворник съди Бог, не изпълнил договор


Затворник от Тимишоара, осъден на 20 години за убийство, подаде жалба срещу "така наречения Бог, който пребивава на небето" посочвайки следните провинения: измама, укриване, злоупотреба в службата, трафик на влияние и приемане на неприлични, непристойни полезни облаги, съобщава pravoslavie.bg.
Затворникът Павел Мирчеа отправя обвинението си срещу Бог, чийто представител в Румъния е православната църква, а в Тимишоара - митрополията. Той смята, че при кръщението му в църквата са сключили договор с Бог за опазване от злото.
До този момент, според Мирчеа, условията на договора не са спазени от страна на Бог. От негова страна Бог е получил различни неща и молитви. Затворникът обвинява Бог, че го е оставил в ръцете на дявола и си иска парите, изхарчени за служби, които не са имали никакъв ефект.
Делото, заведено срещу Бог от един затворник се разгледа, независимо, че не беше намерен адрес, на който да се изпрати призовката, след това процесът е прекъснат. Павел Мирчеа обаче не се предава и иска обезщетение от представителите на Църквата - два милиона евро от Банатската митрополия, тъй като според него, ако Господ го беше пазел от изкушения, така както бил обещал, е нямало да стигне до затвора.
Затворникът има да излежава още 13 години и смята, че това е достатъчно време, за да намери стратегия, чрез която да спечели битката с Бога - вътрешната или тази в съда.

15 юли, 2007

Китайци крадат прасета, вадят нож


Южен Китай е в шок след серията вероломни кражби на прасета от всякакъв вид и големина, съобщава www.weirdasianews.com. Поради рязкото увеличение на цената на свинското с 40% за една година, крадците решили, че месото е достатъчно ценно, за да предприемат дръзките нападения.


Според вестник Шенжен Джинг, дребен амбулантен търговец бил коварно обран, след като крадците го спрели на улицата, докато карал мотоциклета си, натоварен със 125 килограма живо свинско месо. Търговецът тъкмо пътувал към пазара в Шенжен, на границата с Хонг Конг. Заподозрените се изсипали от спрял наблизо микробус и го заплашили с нож. Според местен представител на полицията, те взели месото, защото било по-скъпо от самия мотоциклет. Остава мистерия обаче защо нападателите са оставили возилото. То струвало около 100 юана, докато товарът бил оценен на повече от 3000.


Четиримата нагли престъпници обаче са били заловени и ги чака сурова присъда.

13 юли, 2007

Китайци плащат за мъртви мухи


Властите в квартал Ксигонг на град Луоянг, Китай, решили да изкупуват мъртви мухи от жителите на квартала, с цел да популяризират кампанията си за обществена хигиена. Обявената цена за мъртва муха е 0,06 американски долара или равностойността им в китайски юани. Организаторите на този пазар на мъртво месо твърдят, че това е далеч по-добра идея от план, който би наказвал хората за немарливо отношение към хигиената в града. Много от жителите на Ксигонг вече обикалят по кофите за болкук в търсене на трупове от така ценните насекоми. Гражданинът Ху твърди, че само за един ден хората от офиса му събрали повече от 2000 мухи в 6 махали, като така събрали повече от $130. Това безспорно е добра новина за килъри на мухи като г-н Уонг, майстор на бойните изкуства срещу мухите, който може да изкара съвсем приличен доход, използвайки вродения си необикновен талант. Според някои публикации Уонг е убил над 500 000 мухи по време на забележителната си десетгодишна кариера.Той пази ценните трофеи - трупове на мухи - в стъклени бутилки и буркани. Според очевидци Уонг може да различи дори пола на мухата, докато тя си лети. И това ако не е майсторство...
.
С помощта на: myrdraal

12 юли, 2007

Крачун се ожени за Малчо


Търсенето на подходяща съпруга за най-високия мъж на планетата приключи след като днес той сключи брак с жена, която едва стига до лакътя му, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.
Високият 2,36 метра Бао Сишун се ожени за продавачката Ся Шуцзюн на традиционна церемония във Вътрешна Монголия, Северен Китай, от където са и двамата. 56-годишният Бао бил облечен в небесносиня копринена роба и седял смирено до 28-годишната си булка.
Тя е висока едва 1,68 метра, но не смята, че разликата в ръста е проблем за двамата. Същевременно преди няколко дни стана ясно, че мебелна компания се е наела да направи безплатно мебели специално за новата двойка, които да са подходящи за Бао.
*
Източник: darik.net

10 юли, 2007

Китайки бременни заради Интернет


Близо половината от бременните тийнейджърки във финансовия център на Китай, Шанхай, са се запознали със своите партньори по Интернет.
Доктор Занг Зенгронг, който контролира първата в града гореща телефонна линия за оказване на помощ на бременни момичета, разкрива, че 46% от 20 000 тийнейджърки, обадили се за последните две години, са се запознали по Интернет с момчетата, с които са правили секс, съобщи БГНЕС.
Според местните медии повечето от бащите изчезвали, след като разбирали за бременността, а някои от майките дори не знаели имената на бащите на техните деца. Доктор Занг, който обвинява за тази ситуация уеб сайтове за възрастни, видео и книги, апелира към родителите, учителите и обществото като цяло да обърнат повече внимание на сексуалното образование.
Проучване, направено от болницата на доктор Занг, показва, че само 7.9% от запитаните родители говорят за секс със своите деца, а 79% от гимназистите и студентите са казали, че учат за секса от Интернет. Китайското отношение към секса през последните няколко десетилетия се поразхлаби, което доведе до бум на извънбрачните връзки, за които управляващата Комунистическа партия обвинява Запада.
*
Източник: dnes.bg

09 юли, 2007

Полицай пребива баба, не си поливала ливадата


70-годишна американка яде бой след неочакван фул-контакт сблъсък с полицай, който дошъл да я арестува, защото тревата в двора й била доста изсъхнала, съобщи ВВС.
Неприятностите се струпали на главата на Бети Пери, когато тя отказала да си даде името на съвестното ченге. По нейните думи, служителят на реда я ударил с белезници, порязвайки носа й. Според полицая обаче бабата се била подхлъзнала, паднала и се ударила. Следствените органи работят и по двете версии.
Госпожа Пери отрича да се е опъвала на полицая и твърди, че се обърнала и тръгнала към къщата, за да извика сина си и да се справя със ситуацията (или с полицая, както твърди той).
„Опитах се да се отърва от него, но той замахна и ме удари с белезниците. А сега иска да извърти нещата в негова полза“, заяви бабата пред представители на вестник Дейли Хералд. Полицаят дошъл в къщата й заради тотално изоставената откъм грижи поляна, което било в нарушение на правилата в град Орем, щата Юта, където се разиграла драмата.
Бети Пери била прегледана и превързана в болница, а след това - отведена в затвора. Малко по-късно обаче била освободена, тъй като полицаите решили, че все пак има и други начини на установяване на името й, без това да налага арест.
Съграждани на 70-годишната жертва пък й предложили помощ при поддръжката на ливадата й, така че да няма повече проблеми с полицията.
Dnes.bg

06 юли, 2007

Грузинец вдига щанги с ушите си

Своеобразен световен рекорд е бил поставен в Тбилиси от грузинския патрулен полицай Тедо Улумбелашвили.
Той е успял да вдигне с ушите си щанга с тегло 38 килограма, съобщи РИА Новости.
Освен това е вдигнал тежести едновременно със зъбите и косата си.
Първо полицаят е направил няколко опори, задържайки със зъби 16-килограмова гира, докато в същото време към ушите и косите му са били прикрепени две тежести от по един пуд (1 пуд - 16 кг).
След малка почивка Тедо Улумбелашвили е подобрил световния рекорд по вдигане на тежести с уши от място.
Той е успял да вдигне от земята на височина над 1 метър щанга с тегло 38 кг, която е била привързана към ушите.
Рекордът е бил поставен пред съдийска комисия от Федерацията на силовите атлети на Грузия в съответствие с изискванията на Книгата на Гинес.
Улумбелашвили е европейски шампион по борба свободен стил, майстор на спорта.
Той е на 30 години и дълго се е готвил за рекорда, като е разработил собствена система от тренировки.




БТА

05 юли, 2007

Китаец нахапа куче до смърт


Китайски селянин нахапал до смърт едро куче, което нападнало с лоши намерения неговия домашен любимец.
Според местния вестник “Янчжао космополитън нюз” земеделецът Гън от провинция Хъбей бил събуден от воя на четириногото си и видял, че неговото куче е нападнато от друго.
Той започнал да замеря чуждото куче с дини.
Канонадата обаче не дала желания резултат и тогава жертвоготовният стопанин се нахвърлил бясно върху чуждото куче и прегризал гърлото му стръвнишки. От кучето останала само една бездиханна кървава маса...
Гън също пострадал при битката, но го закърпили в болницата, а неговият домашен любимец оцелял от премеждието.


От dnes.bg

04 юли, 2007

За щестици - нови цици


Най-желаният подарък за успешно издържалите матурата италиански ученички е операция за увеличаване на бюста, съобщи електронното издание Affariitaliani.
Според него поне по 5-6 момичета от всеки клас ще се подложат на операции за силиконов бюст след няколко седмици.
Той ще бъде като подарък от родителите им за добре издържаната матура в края на учебната година.
Средната цена на операция от този тип е 6000 евро.
Опериралите се лежат в болница 24 часа, след което още шест дни престояват вкъщи.
Почти никоя от кандидатките за нов бюст не се притеснява дали ще има усложнения след това, дали ще може да си кара спокойно колата (разбирай да държи нормално кормилото), дали това няма да затруднява интимното общуване с другия пол тет-а-тет (а някои твърдят, че е тъкмо обратното) или пък дали ще се наложи да се лиши от пари за лятна ваканция.

03 юли, 2007

Откраднаха косата на бразилка


Бразилски престъпници, въоръжени с нож и ножици, нападнаха 19-годишна девойка и откраднаха... косата й, съобщава AP. Това разказаха в понеделник представители на местната полиция. По думите им инцидентът станал в град Араракуара в югоизточната част на страната. Мъж и жена се приближили към 19-годишната Симона Режина Пентеадо и след като я заплашили с нож, й заповядали да стои мирно. Престъпниците отрязали косата на девойката, която стигала до кръста й. Симона останала без около 90 сантиметра от косата си. Нападателите успели да се скрият. Те ще бъдат издирвани за въоръжен грабеж, като максималното наказание, което могат да получат, е 15 години затвор. Според версията на следствието престъпниците ще с опитат да продадат плячката си на производителите на перуки или в център за трансплантация на коси.

02 юли, 2007

Мъртва камила открита в крайпътна канавка в Швеция

По пътищата на Северна Африка не е рядко явление да се видят мъртви камили, които са били ударени от автомобили, но би било истинска сензация, ако убитото животно е елен.
Точно обратното е станало в Швеция, съобщи Франс прес, цитирайки агенция ТТ. Когато през изминалата нощ полицаите получили сигнал за мъртвата камила, доста се усъмнили дали някой не се подиграва, но като пристигнали на мястото в района на град Карлскруна, били принудени да повярват на очите си.
Полицията е започнала разследване на инцидента и засега предполага, че камилата е била превозвана в ремарке и е паднала по време на движение, което причинило смъртта й. Силите на реда издирват стопанина, когото ще обвинят в жестоко отношение към животното.

01 юли, 2007

Аборигени в Австралия без алкохол и порно

Австралийски аборигени от градчето Мутитджулу, намиращо се близо до прочутата червена скала Улуру (Айърс рок), заплашиха, че няма да допуснат туристи до свещената планина, ако правителството на страната не преразгледа плановете си за забрана на алкохола и намаляването на социалните помощи за безработни за автохтонното население.

Правителството на Австралия въведе шестмесечната забрана в регионите, където живеят аборигени. Наложена е и забрана на разпространението и гледането на порнография.
Опитите са да се ограничи ръстът на насилие над децата, след като през последната седмица излезе доклад, според който във всяка от 45-те комуни на аборигените това се случва именно заради пиянството и бедността. Правителството представи и радикален план за борба с детската проституция сред аборигените като реакция на миналогодишните съобщения в пресата за разпространението на това явление в местните общини. Стана ясно, че много деца по този начин са припечелвали за алкохол и бензин, който аборигените дишат.
Министър-председателят на страната Джон Хауърд описа ситуацията в страната като критична и изискваща изключителни мерки.
В тази връзка властите забраняват не само пиенето на алкохол, но също така и съкращава размерът на социалните помощи за възрастните, за да се изключи възможността за закупуване на спиртни напитки.
Ще се увеличат обаче помощите за децата на аборигените, които посещават училище, и ще се въведат изключително строги правила за използването на средствата за правилното хранене на децата и за дрехи.
Освен това всички компютри за обществено ползване ще бъдат проверени дали съдържат порнография. Ако такива бъдат намерени, те ще бъдат унищожени. Федералното правителство също така ще засили контрола над администрацията в аборигенските комуни, за да се следи за спазването на указанията.
От своя страна лидерите на съобществата на аборигените в Австралия изразиха своето остро несъгласие с решението на правителството. Те го определиха като необмислено и заявиха, че за решаването на проблема трябва по-сериозен подход.



Още по темата.