Clicky Web Analytics

31 август, 2007

Извозват болен с катафалка, вместо с линейка

53-годишен българин, пострадал при инцидент в Черна гора, е бил откаран след лечение в болницата с катафалка, тъй като нямало линейка, която да го транспортира.

Черногорският вестник "Виести" съобщава, че строителният работник М. Йорданов, който временно работи в Черна гора, вероятно е първият човек, който жив се вози в катафалка на мястото, резервирано само за мъртъвци. Според изданието, човекът е румънец, но от посолството на България в Черна гора съобщиха, че става дума за български гражданин. В неделя, 26 август, Йорданов паднал от скеле на строеж в село Милеш. Той е със счупен таз. Спешна помощ го откарва в спешния блок на клиничния център, където му е била оказана помощ. Когато обаче трябвало той да бъде изписан за домашно лечение, се появил проблем, защото никой не бил компетентен да го откара вкъщи. Това не можело да стане с такси, защото мъжът трябвало да лежи, след като бил гипсиран.

Безпомощен да разреши неочаквания проблем, след безуспешни опити и молби болницата да осигури транспорт, Хасан Гилич, на чиято къща работел Йорданов, помолил свой приятел, който има погребална агенция, да му заеме катафалката.

„За първи път някой ми иска такава услуга. Беше ме срам някой да ме види да возя жив човек в катафалка и дадох ключовете на Гилич той да свърши тази работа“, каза собственикът на погребална агенция „Газивода“ Блажо Газивода.

От болницата са обяснили, че проблемът с транспортирането на пациента е поради реорганизацията в здравеопазването – не е предвидено Клиничният център да се занимава с транспорт, а Спешна помощ е длъжна да транспортира само пациенти, за чийто живот има опасност.
*
Източник: Dnes.bg

30 август, 2007

Извънземно снове из ромски махали


Явно пришълците се раздвижват напоследък и започват опити за все по-тесен контакт с разнообразни представители на народонаселението. Само няколко дни след появата на извънземно в Сърбия, Варна също стана обект на интерес от страна на космическите ни събратя.

Извънземно същество кръстосва ромските махали във Варна нощем. Такъв слух упорито се носи от месец в трите ромски квартала на морската столица.

Жителите на квартал “Аспарухово” се оплакаха пред медийни кореспонденти в града, че не могат да заспят от страх в очакване на зловещия пришълец. Изплашени до смърт, ромите разказват, че кошмарът се повтаря почти всяка нощ от един месец насам. Според описанията им, съществото е високо колкото човек, очите му светят като лазер и идва в махалата от близката горичка, за да си търси булка и дете.

Дойчо Иванов: “Дойде вкъщи, ний, аз спя и жената на леглото, гледа телевизия. И по едно време бутна прозореца и цялата релса падна и избяга. Аз излязох навънка в тоя момент - не можахме да го видим”.

Според разказа на ромите, съществото подскача на големи височини и разстояния, сякаш е покатерено на пружина. Затова повечето роми от Аспарухово го наричат “Пружинката”.

Мария Сашкова: “С червени очи, тука едни, така, бели неща има.

Репортер: Колко е голямо?

Мария Сашкова: „Ми два метра някъде, голямо е, да, и той се удря на прозорците и заминава”.

Янко Димитров: “Само през вечерта, след 3-4 часа излиза и прай много бели, убива кучета, хората плаши”.

Репортер: Издава ли някакви звуци?

Янко Димитров: Да, вика много, вика, някакви думи казва, обаче никой не може да го разбере и му светят очите, червени, и всички се страхуваме се, нали, тука да не го виждаме повече.”

Един през друг хората разказват за странния гост. Викали са и полиция, но униформените не успели да открият пришълеца. Други прокараха версията, че съществата са две - едното било великан, а другото джудже. Оставили бележка, че няма да си тръгнат от махалата, докато не си намерят жени и деца. Хората обаче не си спомнят къде пришълците са оставили своето послание.

27 август, 2007

Автоджамбазин-карък затворен в кола



Жена на 54 години изненадала в гръб пишман крадец на коли по време на удар като се разкрещяла и бутнала апаша в собствената си кола, след като го видяла да тършува за плячка.

Лелката тъкмо била разтоварила хладилник от колата си, когато видяла мъж, който нагло бил отворил задната врата на возилото и се бил подпрял на седалката, съобщил говорител на полицията от Бон вчера.

"Дамата не е силна като Арнолд Шварценегер, казал полицаят, но с викове и блъскане тя набутала криминално проявения тип вътре в колата и го държала затворен там до намесата на органите на реда". Джамбазинът бил толкова шокиран от станалото, че дори не опитал да избяга. След това просто разменил задната седалка на колата-затвор с тази на полицейската.

26 август, 2007

В унгарско село всички са роднини


В унгарското село Ивад се проведе среща на всички с фамилията Ивад, съобщава Index.hu. В селото живеят 430 души, но за срещата дойдоха представители на фамилията и от чужбина.

Уникалното за селото е, че само още две населени места в света - в едно селище близо до северния полюс и при едно южноамериканско племе, има подобни общности които се женят почти изцяло с роднини и въпреки това не са се получили никакви генетични отклонения.

Кметът на селото Габор Ивади каза, че са идвали научни екипи дори от Япония, за да проучат антропологичните особености на живущите в Ивад.

В миналото причината ивадчани да не се женят извън селото е била изцяло икономическа. Не са искали собствеността на земите в селото да преминат към чужди села. А сега, за да могат да се различават, ивадчани са въвели трето име (нещо нехарактерно за унгарските имена).

Кметът на Ивад каза още, че и в Италия има едно селище, където се женят помежду си, но там всички са идиоти и по цял ден седят мълчаливо пред къщите си. “А хората в Ивад са напълно нормални и смятаме от това да направим туристическа атракция”, добави кметът.

Завършилият маркетинг кмет на Ивад е известен с екстравагантните си идеи. Преди време обяви, че всеки може да стане безсмъртен, като кръсти на името си улица в селото. Цената на “безсмъртието” е по 400 евро на метър или, за да кръстите на себе си най-късата улица в селото, трябва да платите около 100 000 евро. А за най-дългата улица цената е около 230 000 евро, но пък ви се дава гаранция, че името ви ще стои там минимум 300 години.

В началото но август Габор Ивади построи и детска площадка, а сделката бе осъществена благодарение на замяна на предмети по интернет. Първоначално се започнало със замяна на едно знаме на селото за по скъп предмет и така постепенно се стигнало до модерна детска площадка, където сега играят малките им наследници.
*
Източник: Dnes.bg

25 август, 2007

Селянка съзира марсианец в кукуруза


Славица Милойкович от сръбското село Меджурово твърди, че преди седмица в нивата си с царевица е видяла извънземно. Това пише БГНЕС, като цитира сръбския вестник „Курир”.

50-годишната селянка казва, че в живота си не е виждала подобно нещо и не би повярвала на очите си, ако още трима селяни от Меджурово не били видели същото странно същество.

„Беше рано сутринта, малко след 6 часа отидох в градината да полея чушките. Приближих се към нивата и видях приличащо на човек същество, което стоеше на колене и се кланяше към слънцето. Това, което ме слиса и убеди, че се случва нещо странно, беше, че в такт с неговите движения се движеше и стъблото царевица, което беше точно до него”, казва Милойкович.

Сръбкинята обяснява, че дори след седмица не може да дойде на себе си от шока от присъствието на неканения гост в нивата й.

Славица твърди, че съществото притежавало всички човешки характеристики, само че е блестяло с невиждан блясък. „Беше облечено в нещо, което прилича най-много на хартия за опаковане на подаръци в златистожълт цвят. Бавно се приближих до него и го попитах какво прави тук. То не ми отговори, изобщо не се чу никакъв звук. Питах го да не е глух, че не ми отговаря. Когато разбрах, че нещата не са наред, уплашена, изтичах до един старец, който беше в съседната нива. Повиках го да дойде с мен и да изгоним чужденеца, но той ми отказа. Казваше, че като че в моята градина нещо се е запалило, защото се вижда странна светлина”, разказва Славица.

Уплашената жена потърсила помощ от комшията Томислав Живкович и жена му Вукосава, които решили да отидат в нивата и да проверят какво става там. „Томислав взе една вила, а аз мотика, защото се бояхме, че съществото ще ни нападне. Когато стигнахме на средата на пътя обаче, видяхме, че съществото започва да намалява, докато не достигна размерите и формата на нещо, което бих оприличила на птица, която блестеше в множество цветове. Тогава „то” се понесе към небето и пред очите ни отново се трансформира в човек, който „яздеше” нещо, приличащо на мотоциклет и изчезна в небето”, разказва жената.

Томислав и Вукосава Живкович също твърдят, че никога преди не са виждали същество, подобно на онова в царевичната нива. Техните съселяни от Меджурово реагират различно на преживяното от комшиите им, но всички са единодушни, че става дума за сериозни хора, които не биха си измислили нещо такова. Никой от тях обаче няма обяснение защо извънземните са решили да се покажат пред сърбите точно в Меджурово. Това моравско село е известно единствено с производството си на чушки и селяните не вярват, че точно по тази причина извънземните са проявили интерес към тях.

*
Източник: Дарик

22 август, 2007

Компјутерска терминологија


Новината за днес е, че в Македония най-сетне са открили начин да обяснят на общодостъпен език некои по-сложни термини, свързани с ползването на компютри, интернет и прочее високи технологии. И тъй като материята е доста близка до светоусещането на българското народонаселение, с обучителна цел прилагам кратък списък с откритията на Македонско-американския нов институт за глобално образование (съкратено МАНИГО):

TCP/IP - Три црни пива/И Пуканки
DHCP - Дупли Хмељ за Црни Пива
WINS - Вино Има, Наточи за Сите
ASP- Ајде Сите Пијте
PPP- Пијам Пиво Попладне
DVD- Дај Вино Друже
ISA- Идат Старите Алкохоличари
GPS - Горско Пиво за Сите
ODBC - Однеси Два Балантајна на Цурине
DNS - Дај Ни Соленки
ARP - Ајде Радосни Пијаници
PAP - Пеколно Алкохоличарите повраќаат
ADO - Алкохолот Доаѓа Одма
.NET - Нека Етанол Тече
SRC - Сепак Ракија за Цурите
AGP - Алкохол Господата Пијат
DDR - Донеси Домашна Ракија
FTP - Ферментација Топла Препорачувам
UTP - У Тегла Пијам
AGP - Ајде Голтни Пивце
TELNET - Точено Ефтино Литро Ноќе Елиминира Тегоби
PING - Пивска Индустрија Некогашен Гигант
WWW - Водка Води кон Вандализам
3D- 3 Домашни
GPRS - Големо Пиво и Ракија Сместа!
BMP - Бил Мамурен После...
USB - Уживај во Стрејт Бурбон
DSL - Дај за Сите Лозова
P2P - Прати 2 Пива
CSS - Цврцкај само Смирноф
DOS - Дај Отвори Смирноф
ISDN - Исто Само Дупло Наточи
PDF - Пиеме До Фајронт
MP3 - Мали Пива 3
JPG - Јагодинско Пиво Големо
TTF - Точи Таа Финландијата
UPS - Удри По Шљивовица
SQL - Стави Коцка Лед
VoIP - Вињакот Одма Испиј го Пијандуро!
WIN XP - Водка Исклучиво На ЕКС Пијам
*
Източник: Надето от Friends.bg

21 август, 2007

59 годишна жена зачена и роди по естествен път



Кой казва, че възрастните хора за нищо не стават, освен доволно да гледат внуци и да чакат животът да се изниже като мокра връв?

Британка, която роди дете на 59 години, опроверга всички подобни митове и сега се счита за най-възрастната майка на света, заченала детето си по естествен начин, пише БГНЕС.

Доун Брук заченала и родила, без да се налага хормонална терапия и така счупила с две години предишния рекорд за късна естествена бременност. Г-жа Брук и съпругът й Реймънд успели да избягат от публичността за 10 години когато се родил синът им, но детайлите излизат едва сега, след като някой от семейството е решил да говори публично за гордостта на родата.

Рекордът за зачеване и раждане не чрез технологията "ин витро" бе на американка, която роди дъщеря през 1956 година в Лос Анджелис. Тогава тя бе на 57 години. Сега г-жа Брукс казва, че бременността й е била непланирана и е била шок за нея и съпруга й. Тя обаче споделя, че и двамата са много щастливи от раждането на сина им и считат, че са имали голям късмет.

20 август, 2007

Камила подарък пробва секс със стопанка, убива я


Австралийка бе убита от собствената си камила, след като животното се опитало да прави секс с нея, съобщи ВВС.

Жената е открита мъртва в семейното ранчо, намиращо се близо до град Мичъл в Куинсланд.

По-рано тази година 60-годишната жертва получила камилата като подарък за рождения си ден, тъй като имала особена любов към екзотичните животни.

Животното било на 10 месеца и вече тежало 152 килограма.

Тази събота австралийката имала нещастието да се превърне в обект на сексуалните желания на камилата – мъжкарят я съборил на земята и легнал върху нея, готвейки се за нещо по-сериозно. Жената издъхнала под тежестта на тялото му.

Или си е играл, или, по-вероятно, е имал сексуално влечение към жертвата“, заяви главен детектив Крейг Грегъри пред Асошиейтед прес.
Младите камили не са агресивни, но специалисти казват, че могат да станат такива, ако се почувстват застрашени, или ако ги отглеждат като домашни животни.
*
Източник: Dnes.bg

19 август, 2007

Искат да кръстят китайче @


Младо китайско семейство се опитали да кръстят бебето си @, съобщи заместник директорът на Държавния комитет на Китай за китайския език Ли Юймин.

„Имахме случай, когато се опитаха да дадат името @ на дете”, каза Ли Юймин на пресконференция. Обозначението „@” се използва в адресите на електронната поща.

Китайският език използва йероглифна писмена система, при която се записва не звученето на думата, а нейният смисъл, понятието. Затова теоретично за име може да се използва всеки знак. На практика обаче в Китай действат правила, ограничаващи употребата на някои символи като имена. Забранено е например да се използват цифри или знаци от чужд език.

Ли Юймин разказа, че бащата на детето обяснил избора на знака @ за име на бебето с това, че транскрипцията на неговото произношение на английски език /ет от at/ е абревиатура на китайското словосъчетание „ай та”, което означава „обичам го”. Чиновникът не съобщи дали този избор е бил одобрен от органите за гражданска регистрация.

Ли каза още, че 60 милиона китайци имат имена, състоящи се от много рядко използвани йероглифи, което създава проблеми за държавните органи и използването им в документи.
Източник: Ройтерс

P.S. Вие също можете да откриете какво е вашето китайско име, ако посетите този линк.

17 август, 2007

Най-странните закони в света


Британският "Times" публикува класация на най-страните закони в света. И тъй като това определено е шантава новина, тя съвсем закономерно пристига и тук. Ето ги законите, подредени по низходящ ред - както ще видите, повечето са измислени на Острова:

25. В Лондон на такситата се забранява да превозват кучета, зайци и трупове.

24. Във Великобритания е забранено да умрете в сградата на парламента.

23. Акт на измяна е да поставиш наобратно пощенска марка, изобразяваща монарха на Великобритания.

22. Във Франция е забранено да наречете прасето си Наполеон.

21. Според британския закон за данъчно облекчение от 2006 г. е противозаконно да не кажете на данъчния инспектор нещо, което не искате той да знае, въпреки че можете да не му казвате неща, които нямате нищо против той да знае.

20. В Алабама е забранено да шофирате с вързани очи.

19. В Охайо е забранено да напивате риба.

18. Кралските военни кораби, навлизащи в пристанището на Лондон, трябва да осигурят на управителя на Лондонската кула буре с ром.

17. Във Великобритания, бременна жена може да се облекчи законно където пожелае, дори и в шлема на полицай, ако обстоятелствата го изискват.

16. В Ланкашир, Великобритания, не се позволява на човек, помолен от полицай да спре на брега на морето, да подстрекава куче да лае.

15. В Маями, Флорида, не е позволено да се кара скейтборд в полицейския участък.

14. В Индонезия мастурбацията се наказва с обезглавяване (не е уточнено обаче коя глава ще се премахне).

13. Във Великобритания всички мъже над 14 години са длъжни да се упражняват в стрелба с голям лък по два часа на ден.

12. На почетните граждани на Лондон е позволено да прекарват стадо овце през Лондон бридж, без да заплащат такса. На тях им е позволено също така да прекарат гъски през Чийпсайд.

11. В Сан Салвадор пияните шофьори могат да бъдат разстрелвани.

10. Във Великобритания човек, който изпитва остра нужда да уринира на публично място, може да стори това само ако се цели в задното колело на превозното си средство и с дясната си ръка се държи за него.

9. Във Флорида неомъжена жена, която скача с парашут в неделя, може да бъде арестувана.

8. В Кентъки, САЩ, е забранено човек да крие оръжие, по-дълго от 6 фута (180 см).

7. В Честър на хората от Уелс е забранено да влизат в града преди изгрев слънце и да стоят в града след залез.

6. В град Йорк е законно да убиеш шотландец в рамките на старите градски стени, но само ако той носи лък и стрела.

5. В Булдър, Колорадо, е незаконно да убиеш птица в града или да "притежаваш" домашно животно. Според нормативните актове гражданите на Булдър са само "гледачи на домашните животни".

4. В щата Върмонт (в САЩ) жените трябва да искат писмено разрешение от съпруга си, за да си сложат изкуствени зъби.

3. В Лондон е незаконно да спираш такси, ако си болен от чума.

2. В Бахрейн мъж, който е доктор, може законно да прегледа женски гениталии, но е забранено да гледа директно в тях по време на прегледа; той може само да види тяхното отражение в огледало.

1. Главата на всеки мъртъв кит, открит на британския бряг, принадлежи на краля. Опашката, от друга страна, принадлежи на кралицата – в случай, че се нуждае от костите за своя корсет.

15 август, 2007

Малайзиец навърта 218 трилиона долара телефонна сметка


Лятото се отразява фатално не само на посевите, горите и на хората с влошено здраве, но очевидно и на някои мобилни оператори.

Бащата на малайзийски гражданин починал наскоро и синът, като всеки човек с коефициент на интелигентност над този на неособено схватлива медуза, прекратил абонамента на баща си към доставчика на GSM услуги. Явно обаче това не било заблязано от оператора, защото той начислил сметка на телефона на вече гниещия труп, равна на около 17 пъти брутния вътрешен продукт на САЩ.

Абонатът се надява да разпродаде имотите си, както и тези на баща си, на роднините, на Малайзия, част от Южна Азия барабар с Индия и страните от Персийския залив (включително петролните залежи), а вероятно ще заложи и жена си, за да покрие поне част от сметката. Имайки предвид свръхвисокото заплащане на труда в Малайзия, вероятно наследникът ще се размине само с няколко билиона години труд на каменна кариера.


Информацията е взета от тук:

12 август, 2007

Пишман крокодил-самоубиец оцеля след скок от 12-ти етаж



Aвгуст дойде, летят крокодили. Един от тях тези дни скочи от 12-ия етаж в град Саров, Нижегородска област, пише вестник „Московский комсомолец”.


Удряйки се в асфалта, дългият 1,5 м кайман само помръднал с опашка. Животното не е получило никакви особени травми – само при удара в земята му е бил избит един зъб.


Това не е първият „опит за самоубийство на крокодила. През многото години, прекарани от каймана в дома на стопаните му (по някои данни той е на 15 години), това е третият му „полет”. Последният път, когато крокодилът паднал от прозореца, в двора си играели деца. Като видели зеления зъбат „колбас”, децата се изплашили почти до смърт.


Директорът на информационна агенция „Саров” Александър Ломтев разказва, че животното наистина е уникално. То три пъти е падало от 12-ия етаж и винаги се е отървавало с леки драскотини. „Мой познат е бил свидетел на неговия предпоследен „полет”. Крокодилът се търколил от прозореца пред очите му, ударил се в тревната площ като топка и нищо му нямало", разказва Ломтев.


Този път мястото на падането на крокодила е било отцепено от спасители от Министерството на извънредните ситуации. Животното било откарано в приют за задържане на животни. Там кайманът бил поставен в аквариум, за да дойде на себе си. След това обаче „летецът” започнал да се държи много агресивно и се хвърлял върху служители на приюта. Тогава стопаните дошли да си приберат разбеснелия се крокодил и на ръце го изнесли, сложили го на задната седалка в колата и го откарали обратно вкъщи. Въпреки външната идилия обаче е напълно неясно защо кайманът толкова често се опитва или да избяга, или да отлети от стопаните си, пише вестникът.


*
Източник: Dnes.bg

11 август, 2007

Испански самец се мисли за Робин Худ


Най-търсеният крадец в Испания, известен под творческия псевдоним "Самецът" вижда в себе си съвременен Робин Худ. Той обявил, че ограбва банки само защото те крадат от народа, споделя неговият адвокат Хосе Мариано Трийо-Фигероа.

Самецът е обвинен в убийството на трима полицаи и в обира на над 30 банки. Истинското му име е Хайме Хименес Арбе и напоследък планирал да се прехвърли на застрахователни компании, но хитър и коварен полицейски план осуетил намеренията му миналия месец, когато бил арестуван. "Аз не съм убиец и ако някога е трябвало да стрелям срещу представители на закона, то е било винаги против волята ми и с единствената цел да се измъкна", проплакал Хайме в писмо, разпространено от вестниците Ел Паис и Ел Мундо.

Според адвоката на обвиняемия, който обирал банки дегизиран с изкуствена брада и перука, Арбе се мисли за наследник на Куро Хименес, испански телевизионен бандит от 70-те години на миналия век, близък по персонаж до Робин Худ. Самецът бил арестуван в Португалия, въоръжен по време на ареста с автоматично оръжие, докато подготвял поредния си удар. Според полицаи той все още пази парите, които е откраднал, депозирани в различни банкови сметки.

*
Източник: Ройтерс

Мислят панда за мъжка, ражда близнаци


Мечка панда, която била смятана за екземпляр от мъжки пол и затова се провалил опит да направи поколение с женска панда, родила миналата седмица близнаци, съобщи Ройтерс.

Цзичжу, която при раждането си преди 11 години била обявена за мъжка, родила в понеделник две момиченца в природния резерват Улон, провинция Съчуан, посочва агенция Синхуа.

Според Уей Жунпин от научния център към резервата половите характеристики и поведението на пандата говорели за принадлежност към мъжкия пол и затова през 2000 г. тя била изпратена в Япония, за да се сноши с тамошна женска. Опитът обаче се провалил и едва сега станала известна причината.
*
Източник: Dnes.bg

06 август, 2007

Американец прави секс с пътни знаци


Компрометиращи видеозаписи, на които се вижда как 60-годишен американец прави секс и се самозадоволява над пътни знаци, откриха полицаи от град Су Фолс в щата Южна Дакота, съобщи Jalopnik.

Всичко започнало, след като Питър Дилс бил заловен да се разхожда гол в чужд двор. Последвал обиск, при който изскочили и записите. На Дилс били направени шест акта за непристойно поведение, той ще бъде съден и за влизане с взлом.

Интересна история с пътни знаци се разиграла и в намиращото се на брега на Балтийско море шведско градче Худиксвал. Наблюдателен шофьор забелязал, че под табелата означаваща "Пътят води до кей или бряг, стои поясняващ надпис - "Не важи за автомобили с пропуск". Озадачен той погледнал дали във водата все пак няма коли с пропуск, но не не видял нищо такова.

Вероятно, работниците от пътната служба първоначално имали идеята да поставят два знака - един влизането или паркирането забранено и втори - предупреждаващ за опасността. Поради някаква причина обаче едната табела не била сложена и така се стигнало до куриоза. Другата възможност е голямата жега, налегнала и Швеция, да е причината за майтапа.
*
Източник: Dnevnik.bg

05 август, 2007

Индиец гълта колие, изкарват го с пилешко

Индийската полиция накара крадец да изяде 40 банана за няколко часа с надеждата, че ще изхвърли от тялото си златно колие, което задигнал и след това погълнал.

35-годишният Шейх Мохсин задигнал бижуто от жена в Калкута и го натъпкал в устата си, след като полицията го заловила на местопрестъплението.

Първоначално той отрекъл да го е гълтал, но рентгенът разкрил, че огърлицата се намира в стомаха му.

Докторите посъветвали полицаите да му дадат банани, защото действат като естествено разхлабително.

Крадецът, който прекарал нощта в ареста, ходил до тоалетна три пъти, но бижуто така и не се появило.

Краят на "тоалетната драма" бил сложен, след като мъжът хапнал обилно и пилешко месо, ориз и хляб.

Сега мъжът иска да бъде освободен и не иска и да чуе за банани.

*
Източник: Dnes.bg