Clicky Web Analytics

27 март, 2008

Любопитни новини: Полу-мъж зачева от анонимен донор


Първият бременен мъж вече е факт, информира БГНЕС, като цитира известното списание "Advocate".

Младият Томас Бийти от Орегон, е роден като жена. Повикът на природата обаче не позволил на дамата с мъжка душа да битува в нежно тяло, затова то било подложено на операция за промяна. При нея Томас си е премахнал гърдите, но решил да остави яйчниците си и матката. Благодарение на хормони развива повечето от мъжките полови характеристики. С инжекции с тестостерон натрупва телесна маса, получава окосмяване, гласът му загрубява. Въпреки това тялото на Томас продължава да може да прекара една бременност. Решението за частична операция се оказало полезно по-късно, когато поради заболяване била извадена матката на неговата съпруга. Томас просто предложил своята. Заченал е със сперма от анонимен донор. „Съпругата ми Нанси и аз сме напълно нормална, щастлива млада двойка. В живота ни няма нищо необичайно. Поне така беше, докато не решихме да си родим дете”, разказва бъдещият полу-татко.

“Американските закони не изискват полът да се променя изцяло. По закон аз съм мъж и законно съм женен за Нанси. За разлика от еднополовите бракове ние имаме всички права на една хетеросексуална брачна двойка. Няма законови пречки да й родя дете”, обяснява Томас.

Според него желанието за дете не е нито мъжко, нито женско, а просто човешко.

Мнозина не са съгласни с Томас Бийти и новината за “първия бременен мъж” беше главна тема в Интернет форумите. Реакциите по темата обаче не са разколебали Томас и Нанси в желанието им да си имат дете. Бременността засега протича нормално. Раждането се очаква за началото на юли.
*
Източник: Дарик;