Clicky Web Analytics

10 февруари, 2008

Любопитни новини: Офицер реши да стане жена



Какво ли не прави стресът! Австрийски офицер отиде на почивка и се завърна като жена, носеща хубавото име Жасмин. Това е една от интересните и любопитни новини напоследък.

46-годишният капитан си взел три месеца отпуск, след като се оплаквал от стрес и умора. Военният решил радикално проблемите – подложил се на операция за смяна на пола. След нея той най-невъзмутимо се завърнал на работа в поделението си в Гратком, съобщава "Ананова".

Останалите офицери и войници били шокирани, когато колегата им, чието истинско име остава в тайна, се върнал от отпуск в доста женствен вариант. Висши армейски ръководители обаче решили, че Жасмин може да задържи работа си и няма да бъде понижавана в чин или пък отстранена от армейските сили, само защото вече носи пола.
Австрийското министерство на отбраната е приело решението на Жасминка, която има две деца, да смени пола си. “Приемаме това лично решение”, казва говорителят на министерството.

“Всички се чувстваме странно. Ще трябва да изчакаме и да видим, дали превръщането му в жена ще доведе до служебни проблеми”, казва военнослужещ от поделението на Жасмина.

*
Източник: Dnes.bg
Снимка: hailjamie.com