Clicky Web Analytics

09 септември, 2007

Китайка-игленик ляга под ножа


Китайски лекари ще трябва да извадят от тялото на млада жена 26 игли, с помощна на които нейните родители са се опитали да я убият, когато е била бебе. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на вестник „Beijing Morning Post“. Лекарите предполагат, че когато момичето било на около година, родителите я принудили да глътне иглите, които след това са се разпръснали по тялото й, но без да я засегнат фатално.

Самата Луо Куифен подозира, че родителите й са искали син, затова са решили да убият новородената си дъщеря. Те вече не са сред живите, затова органите на властта не могат да се установят точните причини за делата им, допълва БГНЕС.

29-годишната жена обясни, че не е знаела за иглите преди да й направят рентгенов преглед. Според лекарите останките от иглите са пробили бъбрека, черния дроб, белите дробове и дебелото черво.

Луо Куифен е била в шок, когато е научила, че може да умре, ако не й бъде направена операция. Следващата седмица жителката на китайската провинция Юнан ще бъде оперирана безплатно.

*
Източник: Ройтерс, Дарик