Clicky Web Analytics

15 октомври, 2007

Любопитни новини: Баба пребива пияна съседка заради трева (Blog Action Day)


Възрастна жена от узбекско село помля с мотиката си съседка, защото се опитала да подпали тревата й, предадоха световните агенции, които разпространяват предимно любопитни новини.

Инцидентът станал след като двете жени влезли в лют спор за тревата в двора на Аланя Мункаледова, която била доста висока. Съседката, чието име не се споменава, след като изпила чаша водка за кураж, се опитала да подпали избуялата трева малко преди залез слънце. Зоркото око на Аланя обаче я забелязало и собственичката на тревата, очевидно привърженичка на идеята за опазване на околната среда, изхвръкнала на двора, въоръжена с опасна мотика и с викове "Пазете тревата!". Последвала кратка схватка. Кратка, защото Аланя, която е майстор в боравенето с мотика, с няколко финта успяла да накара съседката да й се открие и я проснала на земята с добре премерен удар в челото.

Съседката не загубила присъствие на духа и отвърнала със саблен удар в сгъвката на коляното на Аланя. Тя от своя страна забила дръжката на мотиката в корема на противника, но за повече не останало време, тъй като съпрузите на разгневените тигрици, очевидно по-благоразумни от тях, ги разтървали.

Кратката схватка явно ще остави дълбока бразда в отношенията между двете узбекски труженички, защото те все още не си говорят. Все още не се знае дали основно потърпевшата няма да заведе дело срещу майсторката на мотиката.


*
Източник: БАД