Clicky Web Analytics

03 октомври, 2007

Любопитни новини: Монахини се бият, затварят им манастира


Манастир в Италия най-вероятно ще бъде затворен след сбиване между единствените три монахини в него, съобщи ВВС. Това е една от любопитните новини за деня. Отношенията между обитателките на манастира Санта Клара в Бари така се влошили, че игуменката се озовала в болница с изподрано лице. След мелето местният архиепископ се намесил в ситуацията и помолил Ватикана да му позволи да затвори светата обител.

Сестра Лиляна – игуменката, която след инцидента все още живее в него, обаче категорично отказа да го напуска след 44 години, прекарани там.

Сестрите от Санта Клара са смятани за най-стриктните последователки на каноните на римокатолическата църква – животът им е отдаден на молитви, покаяние и смирено съзерцание. Затова и инцидентът там предизвикал такъв отзвук. Причината за сбиването се оказали лошите навици на игуменката, с които сестрите Анамария и Джанбатиста не били съгласни и ги докарвали до лудост. Те така се ядосали, че се нахвърлили върху игуменката, дращейки лицето й и блъскайки я на пода.

В момента двете агресивни монахини живеят в намиращ се наблизо манастир.
Усилията на архиепископ Джовани Батиста Пикиери да помири сестрите не довели до никакъв резултат и той се обърнал за помощ към Ватикана, който да се произнесе по случая.

*
Източник: Dnes.bg