Clicky Web Analytics

19 октомври, 2007

Любопитни новини: Британските спецслужби цанят геймъри за работа


Британските спецслужби набират за работа геймъри, любители на виртуалните шпионски игри като Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, пише The Times.

За тази цел правителственият център за комуникации – тайно подразделение, специализирано в прослушване и проследяване на информацията, ще помести непосредствено вътре в игрите обява за набирането на геймъри.

Прессекретарят на центъра каза, че по този начин неговата организация се надява да намери сътрудници, които разбират много от компютри, съвременни технологии и изобщо „мислят бързо”.

От организацията казват, че обявата е насочена към представители на мъжкия пол на възраст от 8 до 34 години. Що се отнася до най-младите, за които е още рано да започват работа, главното е да се даде да се разбере, че в бъдеще те имат реален шанс да станат истински таен агент. Впрочем, както отбелязва изданието, геймърите, които мислят, че могат да станат Джеймс Бонд, трябва да бъдат внимателни с подобни любопитни новини. Правителственият център за комуникации, който се занимава с прослушване на записи, както и защита на държавните компютърни системи от хакери, се интересува преди всичко от програмисти.

*
Източник: Dnes.bg