Clicky Web Analytics

12 август, 2007

Пишман крокодил-самоубиец оцеля след скок от 12-ти етаж



Aвгуст дойде, летят крокодили. Един от тях тези дни скочи от 12-ия етаж в град Саров, Нижегородска област, пише вестник „Московский комсомолец”.


Удряйки се в асфалта, дългият 1,5 м кайман само помръднал с опашка. Животното не е получило никакви особени травми – само при удара в земята му е бил избит един зъб.


Това не е първият „опит за самоубийство на крокодила. През многото години, прекарани от каймана в дома на стопаните му (по някои данни той е на 15 години), това е третият му „полет”. Последният път, когато крокодилът паднал от прозореца, в двора си играели деца. Като видели зеления зъбат „колбас”, децата се изплашили почти до смърт.


Директорът на информационна агенция „Саров” Александър Ломтев разказва, че животното наистина е уникално. То три пъти е падало от 12-ия етаж и винаги се е отървавало с леки драскотини. „Мой познат е бил свидетел на неговия предпоследен „полет”. Крокодилът се търколил от прозореца пред очите му, ударил се в тревната площ като топка и нищо му нямало", разказва Ломтев.


Този път мястото на падането на крокодила е било отцепено от спасители от Министерството на извънредните ситуации. Животното било откарано в приют за задържане на животни. Там кайманът бил поставен в аквариум, за да дойде на себе си. След това обаче „летецът” започнал да се държи много агресивно и се хвърлял върху служители на приюта. Тогава стопаните дошли да си приберат разбеснелия се крокодил и на ръце го изнесли, сложили го на задната седалка в колата и го откарали обратно вкъщи. Въпреки външната идилия обаче е напълно неясно защо кайманът толкова често се опитва или да избяга, или да отлети от стопаните си, пише вестникът.


*
Източник: Dnes.bg