Clicky Web Analytics

11 август, 2007

Испански самец се мисли за Робин Худ


Най-търсеният крадец в Испания, известен под творческия псевдоним "Самецът" вижда в себе си съвременен Робин Худ. Той обявил, че ограбва банки само защото те крадат от народа, споделя неговият адвокат Хосе Мариано Трийо-Фигероа.

Самецът е обвинен в убийството на трима полицаи и в обира на над 30 банки. Истинското му име е Хайме Хименес Арбе и напоследък планирал да се прехвърли на застрахователни компании, но хитър и коварен полицейски план осуетил намеренията му миналия месец, когато бил арестуван. "Аз не съм убиец и ако някога е трябвало да стрелям срещу представители на закона, то е било винаги против волята ми и с единствената цел да се измъкна", проплакал Хайме в писмо, разпространено от вестниците Ел Паис и Ел Мундо.

Според адвоката на обвиняемия, който обирал банки дегизиран с изкуствена брада и перука, Арбе се мисли за наследник на Куро Хименес, испански телевизионен бандит от 70-те години на миналия век, близък по персонаж до Робин Худ. Самецът бил арестуван в Португалия, въоръжен по време на ареста с автоматично оръжие, докато подготвял поредния си удар. Според полицаи той все още пази парите, които е откраднал, депозирани в различни банкови сметки.

*
Източник: Ройтерс