Clicky Web Analytics

09 юли, 2007

Полицай пребива баба, не си поливала ливадата


70-годишна американка яде бой след неочакван фул-контакт сблъсък с полицай, който дошъл да я арестува, защото тревата в двора й била доста изсъхнала, съобщи ВВС.
Неприятностите се струпали на главата на Бети Пери, когато тя отказала да си даде името на съвестното ченге. По нейните думи, служителят на реда я ударил с белезници, порязвайки носа й. Според полицая обаче бабата се била подхлъзнала, паднала и се ударила. Следствените органи работят и по двете версии.
Госпожа Пери отрича да се е опъвала на полицая и твърди, че се обърнала и тръгнала към къщата, за да извика сина си и да се справя със ситуацията (или с полицая, както твърди той).
„Опитах се да се отърва от него, но той замахна и ме удари с белезниците. А сега иска да извърти нещата в негова полза“, заяви бабата пред представители на вестник Дейли Хералд. Полицаят дошъл в къщата й заради тотално изоставената откъм грижи поляна, което било в нарушение на правилата в град Орем, щата Юта, където се разиграла драмата.
Бети Пери била прегледана и превързана в болница, а след това - отведена в затвора. Малко по-късно обаче била освободена, тъй като полицаите решили, че все пак има и други начини на установяване на името й, без това да налага арест.
Съграждани на 70-годишната жертва пък й предложили помощ при поддръжката на ливадата й, така че да няма повече проблеми с полицията.
Dnes.bg