Clicky Web Analytics

18 юли, 2007

Нагъл крадец отмъкна една кола два пъти за ден



Престъпник от малайзийския щат Пинанг два пъти за денонощие открадна един и същи автомобил на стойност 300 хиляди долара, при това единия път от полицейския участък.

Автомобилът Porsche 911 Targa бил откраднат първо от автосалон. Крадецът, представил се за купувач, поискал от продавачите да му донесат ключовете на автомобила, за да чуе рева на двигателя. Сядайки в колата обаче, престъпникът изхвърчал от автосалона направо през витрината и се опитал да избяга и да се скрие, но само след два километра каране му се наложило да изостави автомобила, защото свършил бензинът. Ключовете от колата обаче взел със себе си. Само след няколко часа упоритият крадец отново задигнал същата кола, която била закарана на паркинга в полицейския участък.


„Предварителното разследване доказа, че заподозреният е проникнал на територията на полицейското управление, прерязвайки телената ограда на задния му двор. Носел със себе си туба с бензин и ключовете от автомобила“, казва един от дежурните полицаи. Полицията вдигнала тревога и затворила всички близки пътища. В преследването на престъпника се включили повече от десет патрулки.


Полицаите намерили колата, зарязана на десетина километра от участъка. Блюстителите на реда предполагат, че крадецът се е уплашил, като разбрал, че всички пътища са затворени. Полицаите са снели пръстовите му отпечатъци от колата и вече са разпространили фоторобот на заподозрения.