Clicky Web Analytics

17 юли, 2007

Затворник съди Бог, не изпълнил договор


Затворник от Тимишоара, осъден на 20 години за убийство, подаде жалба срещу "така наречения Бог, който пребивава на небето" посочвайки следните провинения: измама, укриване, злоупотреба в службата, трафик на влияние и приемане на неприлични, непристойни полезни облаги, съобщава pravoslavie.bg.
Затворникът Павел Мирчеа отправя обвинението си срещу Бог, чийто представител в Румъния е православната църква, а в Тимишоара - митрополията. Той смята, че при кръщението му в църквата са сключили договор с Бог за опазване от злото.
До този момент, според Мирчеа, условията на договора не са спазени от страна на Бог. От негова страна Бог е получил различни неща и молитви. Затворникът обвинява Бог, че го е оставил в ръцете на дявола и си иска парите, изхарчени за служби, които не са имали никакъв ефект.
Делото, заведено срещу Бог от един затворник се разгледа, независимо, че не беше намерен адрес, на който да се изпрати призовката, след това процесът е прекъснат. Павел Мирчеа обаче не се предава и иска обезщетение от представителите на Църквата - два милиона евро от Банатската митрополия, тъй като според него, ако Господ го беше пазел от изкушения, така както бил обещал, е нямало да стигне до затвора.
Затворникът има да излежава още 13 години и смята, че това е достатъчно време, за да намери стратегия, чрез която да спечели битката с Бога - вътрешната или тази в съда.