Clicky Web Analytics

10 юли, 2007

Китайки бременни заради Интернет


Близо половината от бременните тийнейджърки във финансовия център на Китай, Шанхай, са се запознали със своите партньори по Интернет.
Доктор Занг Зенгронг, който контролира първата в града гореща телефонна линия за оказване на помощ на бременни момичета, разкрива, че 46% от 20 000 тийнейджърки, обадили се за последните две години, са се запознали по Интернет с момчетата, с които са правили секс, съобщи БГНЕС.
Според местните медии повечето от бащите изчезвали, след като разбирали за бременността, а някои от майките дори не знаели имената на бащите на техните деца. Доктор Занг, който обвинява за тази ситуация уеб сайтове за възрастни, видео и книги, апелира към родителите, учителите и обществото като цяло да обърнат повече внимание на сексуалното образование.
Проучване, направено от болницата на доктор Занг, показва, че само 7.9% от запитаните родители говорят за секс със своите деца, а 79% от гимназистите и студентите са казали, че учат за секса от Интернет. Китайското отношение към секса през последните няколко десетилетия се поразхлаби, което доведе до бум на извънбрачните връзки, за които управляващата Комунистическа партия обвинява Запада.
*
Източник: dnes.bg