Clicky Web Analytics

29 юли, 2007

Парна експлозия разбива бизнеса на стоматолог


Зъболекар, който се занимава с естетическo зъболечение съди компанията за комунални услуги Consolidated Edison за $25 млн., тъй като не е способен да използва офиса си след експлозията на тръбопровод в Манхатан миналата седмица.

Брус Хейбър, на 55 г., твърди, че няма достъп до офиса си от миналата сряда, когато 83 годишен подземен парен тръбопровод избухнал в час пик, предизвиквайки гейзер от отломки, пара, азбест и вода на десетки метри във въздуха.

„Беше емоционален кошмар. Беше професионално опустошение”, казал зъболекарят на пресконференция, като допълнил, че той и неговият екип са били принудени да бягат 25 стъпала надолу мислейки, че е избухнала бомба и сградата може да се срути.

Това е вторият иск в Градския съд на Ню Йорк срещу компанията, след като жена – очевидец на случилото се, чиято сестра загинала по време на атаките от 11 септември 2001, предявила иска за непредумишлена вреда от страна на компанията, предизвикала емоционален срив.

Хейбър, който специализира в естетическа стоматология твърди, че няма идея колко клиенти е загубил заради експлозията. Негови пациенти са били важни клечки, супермодели, спортни и медийни звезди.