Clicky Web Analytics

26 юли, 2007

Прислужница сервира урина - съдят я

Индонезийска домашна прислужница била тикната в затвор в Хонг Конг за шест дни, след като сервирала на работодателя си чаша с урина, вместо вода. 29-годишната дама се признала за виновна по обвинението в "опит за нараняване чрез предоставяне на отрова или друго разрушително или вредно вещество", но настоявала, че е използвала урината за третиране на кожата и появата й в чашата на работодателя била непредумишлена грешка.

Шефът й, който се казва Жето Чинг-Хан поискал чаша вода, но преди да я изпие, помирисал течността и когато разбрал какво има в чашата, в яростта си накарал прислужницата да пие от съдържанието - което тя направила. Жето обаче запазил урината и я дал за изследвания в лаборатория.

Защитата на обвиняемата заявила, че мъжът не е изпил съдържанието на чашата и веществото не е било отровно, за да смекчи вината на дамата. "Единственият контакт на потърпевшия с т.нар. отровна смес е бил под формата на помирисването й", заявил адвокатът на прислужницата пред съда.

Съдията, разглеждащ делото, не открил никакви доказателства за това, че дамата е пострадала сериозно след консумация на въпросната течност и я наказал с шест дни затвор, тъй като съдът трябвало "да отправи послание до обществото".

Прислужници от Филипините, Индонезия и Шри Ланка често са субекти по съдебни дела в по-богатите Хонг-Конг и Сингапур, но обикновено като жертви на изнасилване или други принуди от страна на техните работодатели.